|   EN

         

          W dniu 18 listopada 2016r. w ramach obchodów 70-lecia Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej – Karamać w Gorzowie Wielkopolskim odbyła się Konferencja Naukowa pt.: „Style żywienia w XXI wieku”, którą poprzedziła debata zatytułowana „Współczesna żywność zagraża zdrowiu człowieka”.

 

          Podczas konferencji można było wysłuchać wystąpienia Pani Joanny Ochniak, która przedstawiła zebranym wpływ mediów na kształtowanie trendów żywieniowych współczesnego Polaka oraz Pani Małgorzaty Stodolak z referatem zatytułowanym ,„Przeczytaj etykietę zanim kupisz”. Natomiast Pan dr Bogusław Bukowski zaprezentował proces produkcji, dystrybucji i transportu w aspekcie globalizacji.

       W drugiej części uczestnicy konferencji mieli przyjemność wysłuchać referatu Pani dr Danuty Godlewskiej  pt. „Jakie czynniki wpływają na zachowania żywieniowe?” oraz Pani dr Jolanty Gebreselassie pt. „Wpływ żywienia na mowę człowieka”.

         Na zakończenie Pan Łukasz Konik umożliwił zebranym skosztowania przysmaków nawiązując do swojego wykładu „Certyfikowane produkty regionalne w nowych trendach kulinarnych”.

          W konferencji licznie uczestniczyli wykładowcy, studenci, nauczyciele oraz uczniowie gorzowskich szkół.

 

 

 

Back to top